5 tanács

Weboldal készítőt keres?

Miként választhatja ki a legjobb szakembert?

Tapasztalatunk alapján szeretnénk megosztani néhány tanácsunkat, hogy segíthessünk Önnek is a választásban. Mi az 5 legfontosabb dolog, amire fontos figyelnie, amikor szakembert választ?

Az árajánlatok összehasonlításakor a legtöbben nem tudják mire kell figyelniük, sokan a szakszavak között vesznek el és gyakran az ár az egyetlen ami alapján össze tudják hasonlítani azokat.

Nem szeretnénk az Ön idejét rabolni, így ezen az oldalon pár mondatban foglaltuk össze az 5 legfontosabb dolgot, amire figyelnie kell. Ha még többet szeretne tudni, hívjon és válaszolunk kérdéseire:

+36 70 / 886 – 3977

Mi az 5 legnagyobb hiba?

Tudja meg és kerülje el!

A hozzánk forduló vállalkozóktól tudjuk, mi az az 5 dolog, ami a legtöbb gondot okozta eddig nekik.

Olvassa el a tanácsainkat és kerülje el a hibákat!

Sokan panaszkodnak arra, hogy a webfejlesztőjük hanyagolja őket, ritkán reagál vagy nehezen elérhető. Mások nem megfelelő megjelenésű munkát kapnak vagy alapvető technikai hiányosságú weboldalakat adnak át nekik. Még nagyobb gondot okoz, hogy ingyenes vagy bérelt weboldalakba fektetnek időt és energiát, ami aztán valamilyen szempontból zsákutcát jelent, de a legnagyobb gondot az osztott tárhely jelenti.

Olvassa tovább a részletekért!

Ügyfélközpontúság

A szerződéskötés előtti kommunikáció minőségéből következtethetünk arra, milyen hozzáállást kapnánk később. TANÁCSUNK: ha egy vállalkozó vagy ügynökség nemcsak passzívan válaszolgat, hanem megosztja velünk tanácsait is már az érdeklődés fázisában, akkor válasszuk őt! Ha még ingyenes konzultációt is biztosít, akkor tudhatjuk, hogy fontos számára a leendő ügyfél teljes elégedettsége és nem futószalagon dolgoznak.

Minőségi munka

A referenciák az ügyfelek elképzeléseit tükrözik, így nem azt kell nézni, hogy nekünk melyik tetszik, de a minőség szintjét megmutatják. Ne rendeljünk olyantól, aki nem veszi figyelembe az igényeinket! Ha egyedi design-ra nincs is pénzünk, a sablon is lehet olyan színű, elrendezésű, amivel elégedettek lehetünk. TANÁCSUNK: Ne rendeljünk olyan webfejlesztőnél, akinek a saját weboldala nem megfelelő minőségű!

Alapvető beállítások

Az ajánlatban legyen benne: GDPR kompatibilitás (nehogy megbüntessenek olyan dolgok hiányáért, mint pl. Cookies, Adatvédelem...), legyenek feltörés elleni védelmek, ingyenesen járjon hozzá a biztonsági tanúsítvány és segítsenek a domain és tárhely intézésében! TANÁCSUNK: a tárhely és a domain mindig a mi, illetve a cégünk nevén legyen, ne pedig az informatikusén, nehogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljünk!

Osztott tárhelyet NE

Sok webfejlesztő fizettet az ügyfelével tárhelyet úgy, hogy közben nem vesz neki sajátot, hanem az övén biztosít helyet. Az ilyen osztott tárhelyek gyakran drágábbak és biztonsági kockázatai is vannak, ráadásul kiszolgáltatott helyzetet jelentenek, ha nem elégedett az informatikussal, nem tudja elköltöztetni weboldalát. Ennek elkerülése laikusként nehéz. TANÁCSUNK: előre kérdezzen rá, a szerződésben is szerepeljen, hogy kap cPanel belépést, mert akkor megnyugodhat, teljeskörű hozzáférése lesz. (A saját tárhely kb. 10 ezer Ft.)

Bérelt web helyett...

Az ingyenes vagy bérelt weboldalakhoz nem fér hozzá teljes mértékben, így ezek zsákutcák. (Nem lehet szabadon továbbfejleszteni, nem lehet teljes mértékben keresőoptimalizálni. Gyakran a Facebook és Google kódok se építhetők be, így marketing szempontból is nagy a hátrányuk és gyakran saját domain név se kapcsolható hozzá. És még sorolhatnánk a problémákat. A vége mindig ugyanaz. A vállalkozó rájön, hogy feleslegesen pazarolta vele az idejét és rendelnie kell saját weboldalt. TANÁCSUNK: Ha nincs pénze még saját weblapra (több százezer Ft), sőt, még egyoldalas landingra se (ára százezer körül van), akkor érdemes a marketinggel kezdeni. Attól függően hogy Önnek milyen típusú vállalkozása van, egy minőségi Google vagy Facebook kampány azonnal tudja hozni az érdeklődőket, weboldal nélkül is. A bevétel egy részéből aztán később elkészíttetheti weboldalát, amivel szintet léphet. Ez a megoldás a legköltséghatékonyabb módszer a kisvállalkozók számára.

Még többet szeretne tudni?

Ha személyre szabott segítséget szeretne, vegye igénybe az ingyenes konzultációt!